2009. október 30., péntek

Eredmény

A weblap elkészültével nem állhatunk meg a munkával. Az igazi munka csak akkor jön. A weblapot, hogy nézettsége legyen, népszerűsíteni kell, hiszen a bevétel csak akkor jön ha sokan látogatják. Ennek rengeteg módja van, majd idővel arra is kitérek. A weblapokat a google rangsorolja a saját módján. Ezt pagerank-nek hívják. Minél magasabb egy lap pagerank értéke, annál értékesebb a weblap. Ez egy 10-es skála, ami egy matematikai képlettel felírható és számolható. Igazából olyasmiről van szó, hogy ha egy lapnak magas a PR értéke akkor egy véletlen szerűen szörfözö ember nagy valószínüséggel belebotlik, ellenben ha a PR érték 0 akkor a véletlen szerűen szörfözö ember valószínülek soha nem találja meg.(vagy vmi hasonló) A PR nem azt jelenti, hogy nagy az oldal látogatottsága.

Létezik egy másik "mérőeszköz" is, ez az alexa rank. Ez hivatott mutatni a látogatottság mértékét. DE itt a kis érték jelenti azt, hogy sokan látogatják a lapot.(bár állítólag ez sem pontos)

Így hát én is rettentően megörültem amikor láttam okt. 30-án hajnalban, hogy a lapomat a google PR2-re értékelte. Ezt 3 hónap alatt értem el, úgy hogy előtte fingom nem volt az egész SEO-ról, kereső optimalizálásról.

A Pagerank ( PR ) és az Alexarenk állapot nyomon követéséhez  léteznek modulok amik beilleszthetők a weblapba, példa www.girls-money.ws
De a böngészőhöz is lehet kiegészítésnek toolbar-t letölteni ami beépül a böngészőbe és a megjelenített lapok értékét mutatják.

2 megjegyzés:

  1. szép... gratula...

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm.
    Ilyen tudás birtokában az ember más szemmel nézi az internetet. (és nem negatív értelemben mondom)

    VálaszTörlés