2010. január 1., péntek

Újabb PR értékelés

Az újév közeledtével a Google is adakozó kedvében volt, legalább is az én lapjaimat tekintve. Úgy vettem észre, hogy a 2009-es év utolsó hetében osztogatott PR értékeket. Ezek szerint a módszeres, megfontolt link építés meghozza gyümölcsét. Az Alexa rank-em is szépen folyamatosan süllyed.( ami akkor jó ha alacsony)
Az anyagi bevételek is folyamatosan növekednek, ahogy a lap egyre népszerűbb. De ez még mindig nem elég. A munkát folytatni kell.

Az igazat megvallva a mostani PageRank értékelés nem azt eredményezte, hogy az érték magasabb lett hanem a weblap egyes al-oldalai is külön értékeket kaptak. Mert általában először a fődomaint értékelik, majd később az al-oldalakat is.
Ezért lehet az, hogy a link cserék alkalmával olyan weblaptulajokkal is találkozhattok, akik csak akkor teszik a magas PR-es lapjukra a linketeket ha ti is magas rank-es lapra teszitek az övét. Ellenkező esetben az alacsonyabb értékű lapról kapjátok a viszont linket.
Ez azért fontos mert a PR értékelésnél nem csak az számít, hogy milyen sok helyen van jelen a linketek az interneten hanem az is számít, hogy a linkek milyen értékű, minőségű lapon vannak.

Valószínűleg magasabb PR értéket kap az a weblap amelyiknek a linkje kevesebb, de nagyobb értékű lapokon van jelen, mint amelyik link sok, de alacsony értékű lapokon van.

3 megjegyzés:

  1. Hello
    Én is ezt a jelenséget tapasztaltam.

    VálaszTörlés
  2. Kezded kapizsgálni
    Alakulsz, még tanulj egy kicsit: http://www.seo.forum.hu
    ezen az oldalon tanulhatsz, én is itt tanulok már 3éve.
    Amúgy jó a blogod, tetszik, hogy kint van az énbuttonom is, lenevedd:)))

    VálaszTörlés
  3. Internetes pénzkeresés ! Nem kattingatás és nem MLM , valódi munkák , amivel dolgozni kell , nem refferal rendszer , nem kattingatósdi , valódi munka!
    http://moneymakingonthenet.blogspot.com/

    VálaszTörlés